Klinkt als muziek in mijn oren

Iedere ochtend klinkt de vertrouwde stem van Edwin Evers door de draagbare stereo van Dactylo die nog steeds naast mijn bed staat. Het heeft iets vertrouwds. Inmiddels ben ik al een keer verhuisd en heeft mijn slaapkamer ook al vaker een metamorfose gehad, maar hij blijft staan. 18 jaar geleden konden uitzendkrachten producten sparen door het aantal urenbriefjes dat ze inleverden. Voor de hypermoderne draagbare stereo moest je heel wat urenbriefjes sparen. Ik was 24 jaar, werkte bij Dactylo als intercedente en zat in mijn lunchpauze bij Marjan de Groot aan de keukentafel mijn boterham met kaas te eten en kreeg ook zo’n draagbare stereo. Zij was de eigenaar van Dactylo en hield kantoor ‘aan huis.’

De Kantlijn - Marjan de Groot RAAAK - door Named

De korte tijd dat ik bij Marjan gewerkt heb was voor mij persoonlijk een heel bewogen jaar en heb ik heel veel van haar geleerd. In werk en privé. Hierdoor hebben wij altijd een connectie gehouden. Zij is mij zijdelings altijd blijven volgen toen ik vervolgstappen maakte in mijn loopbaan en ik haar ook. Zo heb ik haar in 2014 kunnen strikken voor een interview in de vierde editie van de Kantlijn. Een lokaal magazine waarbij ik  toen aan het roer stond van de start en ontwikkeling van het magazine.

Ook nu nog de moeite waard om te lezen, deze vrouw heeft zoveel kracht en doorzettingsvermogen! In deze editie van De Kantlijn lees je het artikel. Hieronder kun je de foto’s groter maken door erop te klikken.

Blog gaat verder onder de foto’s 

Ik keek dan ook uit naar de eerste editie van Twijn Smaakmakers. Voor de eerste keer een ander concept bij Businessclub Stichting Vrienden van De Twijn. Bedacht door Anita de Heer die Mark van Oosterhout, directeur van Raaak Personeel in haar opvallende stoel heeft gekregen. En wat was dit leuk! Zo open en eerlijk, geen vraag die hij niet kon of wilde beantwoorden. Wat een puur en prachtig mens.

Blog gaat verder onder de foto

Mark en Anita in gesprek

Enorm respect voor wat hij neergezet heeft en hoe hij dit nu laat groeien zonder de kernwaarden van het bedrijf uit het oog te verliezen. Het was een boeiende blik achter de schermen van dit autonome en eigenzinnige bedrijf. Voor mij extra speciaal, omdat hij samen met Marjan de Groot dit avontuur aangegaan is. Aan dezelfde keukentafel heeft gezeten bij haar thuis toen ik daar als begin twintiger gewerkt heb. En met veel liefde en respect over haar praat. Wat ze ook zeker verdiend! Wat heeft deze vrouw zich altijd keihard ingezet om jarenlang Dactylo succesvol te runnen. En dan als midden vijftiger dit nieuwe avontuur, met de naam Raaak Personeel, nog aan te gaan.

Inmiddels is ze in alle stilte, zonder te veel gedoe – precies zoals ze is – met pensioen gegaan. Diepe buiging voor haar!

Lees hier ook het korte interview met Mark en Marjan in de Kantlijn van 2017.