Vier het met een vlog

Begin juni heb ik met al mijn Namedvriendinnen mijn 5-jarig ondernemersjubileum mogen vieren. Omdat ik het fantastisch vind om evenementen te organiseren, wilde ik van dit uitje ook iets bijzonders maken. Iets te veel avonduren besteedde ik aan het uitstippelen van een mooie route door de Alblasserwaard, uiteraard met de nodige stops voor een lekkere kop koffie of een leuke ‘opdracht’ – genoeg keuze in ieder geval!

Voor mijn Namedvriendinnen was het, op enkele videohints van tevoren na, een verrassing wat de dag zou brengen. Ze kregen een vlogstick, opdrachtenkaart, routebeschrijving en autosleutels. Veertien paar wenkbrauwen werden even vragend opgetrokken, maar niet veel later gingen mijn Namedvriendinnen en ik in groepjes op pad. Een colonne auto’s, beschikbaar gesteld door Ford Wensveen, baande zijn weg op zoek naar de parels van de Alblasserwaard.

Blog gaat verder onder de foto’s 

Jubileum Named dagje uit
Ze hadden nog nul ervaring met vloggen en nu lazen ze dat ze de opdracht kregen om zichzelf gedurende het uitje vast te leggen met behulp van de vlogstick. Dit leverende uiteraard een hoop rumoer op: “Hoe werkt dat?! Komt dit dan op YouTube? Hoe dóé ik dit? Zit m’n haar wel goed?” Om iedereen goed op weg te helpen, had ik een lijstje met tips & tricks gemaakt. Tips voor het opnemen van de vlog, maar ook voor het bewerken van het beeldmateriaal.

Blog gaat verder onder de foto

Jubileum Named dagje uit
Al snel kwam ik erachter dat ik een groepje multitaskers van de bovenste plank had uitgenodigd. Waar menig mens zou denken dat rijden én navigeren al een moeilijke combinatie is voor veel vrouwen, bewees mijn gezelschap het tegenovergestelde! Mijn Namedvriendinnen reden de route volgens de beschrijving (ehm… ja, eerlijk: er werd wel eens een afslag gemist), vlogden gedurende de rit enthousiast verder én maakten foto’s. Dit leverde hilarische situaties en dus ook geweldige beelden op.

Het monteren van alle gemaakte vlogs kostte veel tijd en vroeg om de nodige expertise. Gelukkig mocht ik Cees van der Wal inschakelen voor wat hulp. Hij heeft me op weg geholpen in de wereld van video editing. Inmiddels is de video af en mag hij eindelijk online! Mijn Namedvriendinnen hebben zoveel beeldmateriaal ingeleverd, dat ik onmogelijk alles in de video kon verwerken. Ik vind het wel onwijs stoer dat ze ál hun beeldmateriaal (inclusief de ‘bloopers’) met me hebben gedeeld.

Je zult bij het bekijken van de gemonteerde vlogs zien dat het ons niet ontbrak aan gezelligheid. Pak er een flinke kop thee bij, want de video duurt wel even. Met nog zere wangen van het lachen presenteer ik jullie de eindvideo:

Blog gaat verder onder de video

 

Met alle gegeven tips en tricks, kom je dus al een heel eind! Heb je behoefte aan wat meer informatie of wil je vlogs professioneel inzetten voor jouw bedrijf? Misschien is mijn Workshop Videocontent (waarin je lekker de handen uit de mouwen steekt in Rotterdam) dan wat voor jou!