Welkom, welcome, bienvenue, wilkommen!

Je hebt ze vast weleens gezien: de rode fietsen met toeristen die soms wat onwennig en ietwat slingerend door de straten van Alblasserdam hun weg vinden. Het zijn vaak jonge Amerikanen die via een Amerikaanse organisatie Europa aandoen of gasten die van de cruiseschepen afkomen die aangemeerd liggen op Kinderdijk. Daar fiets of loop ik dan tussen. En die fietsen? Die zijn van Tourist Info. De drijvende kracht achter dit bedrijf is Ilse van der Plas. Een creatieveling die bruist van de ideeën als het gaat om toeristen én inwoners van Alblasserdam te verrassen met een leuk dagje uit.

Tourist Info

‘Het begon eigenlijk allemaal tijdens de opening van de Expo in Kinderdijk’, vertelt Ilse in een eerder afgenomen interview in 2015 opgetekend door Anita Toes. Dat was in 1994. ‘Tijdens de opening en rondleiding werd alleen in het Nederlands gesproken, terwijl er ook buitenlandse gasten waren. Een vriend van me bracht me op het idee om te gaan gidsen. Vond ik een superleuk idee, maar het duurde toch nog zo’n vier jaar voordat ik het ook daadwerkelijk heb opgepakt. Eigenlijk door een samenloop van omstandigheden. Het waterschap bestond toen 725 jaar en had een expositie opgezet voor scholen in het J.U. Smitgemaal. Men vroeg aan mij of ik dit wilde coördineren. Vervolgens werd in 1997 ook de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk opgericht. De Stichting had geen geld voor personeel; daarentegen had ik voldoende ideeën om toeristen op te vangen en rond te leiden. Zo ontstond een soort samenwerking die erg leuk uitpakte.’

Ondertussen zag Ilse vanuit haar huis aan de Kinderdijk dagelijks touringcars voorbijkomen. Ze noteerde waar deze bussen vandaan kwamen en wie daar inzaten. Dat bleken vooral toeristen van riviercruisers te zijn die ergens anders lagen aangemeerd om vervolgens de molens van Kinderdijk aan te doen. ‘Ik vroeg me af waarom die schepen niet gewoon direct hier in Alblasserdam of Kinderdijk aanlagen. Wat bleek: er was geen opvallende aanlegplaats. Het idee kwam in mij op om de schepen bij de kade nabij de toenmalige scheepswerf NMC te laten aanleggen. Vervolgens een Alblasserdamse pendelbus in te huren die de mensen naar de molens zou brengen. Dat scheelt die organisatie veel bushuur dat zij weer kunnen inzetten voor hun programma. Voor iets leuks, iets extra’s. Om het te realiseren heb ik het idee voorgelegd aan een van die riviercruise organisaties én aan de directeur van het NMC. Beide waren enthousiast en zo kon ik van start.’

Wiebelig

Nog mooier zou het zijn als er bij Kinderdijk, aan De Lek, een deugdelijke aanlegplaats gerealiseerd kon worden. En ook dat kreeg Ilse gerealiseerd. ‘Dat kwam eigenlijk omdat ik op een dag werd benaderd door iemand van Grand Circle, een stichting die riviercruises organiseert. De dame in kwestie gaf aan dat ze heel graag gebruik zou willen maken om direct in Kinderdijk met hun schepen aan te leggen. Ze bood me een deal aan: ‘wij sponsoren Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en jij zorgt voor een deugdelijke steiger. Er was wel iets, maar dat was nogal wiebelig en zeker niet geschikt voor een grote hoeveelheid toeristen die van een riviercruiser afkomen. Met dat idee ben ik naar de Stichting gegaan die het idee direct omarmde. Zij een financiële ondersteuning en ik een klant. Bovendien wilde de gemeente Nieuw-Lekkerland ook meewerken. Het duurt dan nog wel even voordat de vaarroutes zijn aangepast, maar inmiddels is het heel succesvol’

*dit interview dateert uit 2015 en inmiddels zijn er al vele ontwikkelingen geweest en hebben er uitbreidingen plaats gevonden gecoördineerd door het SWEK. @Fotocredit Cees van der Wal

Gidsen

Toen ik in 2013 startte met Named had ik uiteraard niet direct een bomvolle portefeuille met opdrachten. Ilse vroeg mij of ik wilde bijspringen in de drukke maanden van maart tot en met mei. Het werd steeds drukker met gidsen en Ilse vond het belangrijk om kwalitatief goede gidsen in te zetten. Naast uiteraard de kennis van het gebied Kinderdijk en de Alblasserwaard zet ze alleen gidsen in die representatief, flexibel, stressbestendig en zelfstandig zijn. Uiteraard moet je Engelstalig zijn en het liefst nog Duits en Frans erbij. Dat Engels zit wel goed, maar van mijn mavo Duits en Frans is niet zo heel veel blijven hangen.

Opgeleid door Janet, die heel wat uren met mij doorbracht om mij bij te praten en ‘oefenrondjes‘ langs de molens te laten lopen, ga ik dit jaar alweer het vierde jaar in om te gidsen.

Dit jaar heb ik mijzelf op de reservelijst van de reserves gezet, omdat het niet meer in mijn werkschema past om in deze maanden bijna dagelijks gasten uit de hele wereld te ontvangen en rond te leiden in Kinderdijk of naar de diverse kaasboerderijen in de regio. Afgelopen week kwam ik van de reservebank. Ik fietste in alle vroegte vanuit Alblasserdam over de Molenkade om de eerste gasten op te halen vanaf het cruiseschip aan de kade.

De ganzen vlogen over mij heen en de molenaars Björn en Cock waren de bezoekersmolen alweer gereed aan het maken voor het eerste bezoek. Ilse vaarde om 08.00 uur met haar eerste gasten langs de molens en zwaaide enthousiast. En dan geniet ik, ook al zie ik diezelfde molens al voor de duizendste keer. Wat heb ik toch een mooie achtertuin! En dan zie ik de rest van mijn gids collega’s alweer klaar staan met een enorme glimlach. Klaar voor het ontvangen van de honderden gasten die vandaag de molens en de Alblasserwaard bezoeken.

In de Haven

Tourist Info kan je vinden in de haven van Alblasserdam. Ilse werkt geheel zelfstandig. Ze heeft zelf geïnvesteerd in een rondvaartboot, heeft een fietsenverhuurpunt bij de molens en bij de Tourist Info in Alblasserdam naast de voormalige portiersloge van Van der Giessen-de Noord. Ilse glundert wanneer ze haar interview met Anita Toes vervolgt: ‘Het is een perfecte stek geworden. Het is ingericht met een informatiebalie voor toeristen, een kiosk en fietsenverhuur. De buren hebben een horecagedeelte, de Portier. Waar je welkom bent voor een kopje koffie, taartje of een lekkere lunch! Heel gezellig en erg lekker!’

Vanuit dit punt coördineert Ilse voor de gemeente Alblasserdam ook een pool van vrijwillige bruggenwachters voor de ophaalbrug bij “de Portier”. Deze wordt nog volledig met de hand bediend. Ze exploiteert ook de steiger bij de Zuiderstek. Deze steiger heeft Ilse sterk gepromoot naar de fiets-/vaarschepen. Niet voor zichzelf, want die organisaties doen alles zelf en hebben ook hun eigen fietsen bij zich, maar, volgens eigen zeggen, voor “de reuring in het dorp”. Want Ilse zal het nooit laten om “haar dorp”, zijn ondernemers en bezienswaardigheden te promoten en onder de aandacht te brengen.

Het aantal toeristen dat Alblasserdam aandoet, groeit nog steeds. Mede door het ondernemerschap van Ilse. ‘En natuurlijk door mijn team van gidsen waarmee ik het hele jaar door de gasten ontvang vanuit de hele wereld!’ vult Ilse aan. Tourist Info is te vinden in de brochures van de VVV en  staat op de website. Maar zij zoekt zelf ook nieuwe klanten op: ‘Altijd als ik een onbekende touringcar voorbij zie gaan, schrijf ik de naam op en neem later contact op.’ En lachend: ‘Mijn moeder helpt mij hier ook heel ijverig in. Regelmatig krijg ik een kladje of een op de achterzijde beschreven bonnetje met een naam van een touringcarbedrijf toegeschoven. Hartstikke lief!’

Kinderdijk vanuit de lucht door Cees van der Wal