Back to school

Op donderdagochtend 18 oktober was ik te gast bij de Hogeschool Rotterdam. Ik mocht met 150 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie mijn passie voor het vak delen en een praktijkcase met ze bespreken.

Back to school… Misschien vond ik het nog wel een stuk spannender dan dat de studenten deze eerste schooldag vonden. Aan mij was gevraagd om te vertellen waarom ik het vakgebied Communicatie zo leuk vind en waarom ik ondernemer (in die richting) ben. Samen met nog drie communicatievakgenoten probeerden we een beeld te schetsen van de verschillende vormen van communicatie die er zijn. Marketingcommunicatie was de insteek voor mijn presentatie.

Blog gaat verder onder de fotoBack to school - gastcollege geven op Hogeschool Rotterdam
De rode draad in mijn presentatie was de hashtag #nietsiswathetlijkt. De presentatie startte ik met een paar snapchatfoto’s en voorbeelden van bekende Instagrammers. Over #nietiswathetlijkt schreef ik vorig jaar ook een blog.
De praktijkcase was gericht op de vraag: Hoe ver poets jij het bedrijf, product of de dienst van jouw werkgever of opdrachtgever op? Het mag wel gaan glanzen, maar het moet natuurlijk wel echt blijven. En wat doe je als jouw werkgever of opdrachtgever je bedankt voor je professionele advies, maar het toch meer wil laten blinken dan het in werkelijkheid doet?

Blog gaat verder onder de foto’s. Klik op de foto om te vergroten.

Van een studente kreeg ik na afloop het prachtige compliment dat mijn enthousiasme over mijn onderneming en opdrachtgevers erg aanstekelijk was en dat mijn presentatie aansloot bij haar belevingswereld. Natuurlijk hoop ik nog meer studenten enthousiast te hebben gekregen voor ‘mijn vak’. Volgend jaar sta ik er graag weer!Back to school - gastcollege geven op Hogeschool Rotterdam